Πως να επιλέξτε χρώμα για ένα βρεφικό δωμάτιο για αγόρι

Ένα κατάλληλο θέμα για το παιδικό δωμάτιο, όπως τα τραίνα ή τα ζώα, μπορεί να εμπνεύσει την παλέτα χρωμάτων σας. Τα μοτίβα είναι επίσης ένα καλό σημείο εκκίνησης. Ένα ζωντανό ριγέ χαλί ή τα ζωηρά χρώματα ενός μαξιλαριού μπορεί να σας οδηγήσουν στο τέλειο χρώμα τοίχου. Αν βρείτε μια υφασμάτινη απόχρωση που αγαπάτε, διαλέξτε ένα από τα χρώματα της και χρησιμοποιήστε το για να καθοδηγήσετε τις επιλογές σας για το υπόλοιπο δωμάτιο.

 

Σκεφτείτε αν θέλετε βαθύτερα χρώματα και υψηλές αντιθέσεις ή απαλότερα χρώματα και μια πιο ήρεμη παλέτα για το δωμάτιο ως σύνολο. Ένα ουδέτερο χρώμα στον τοίχο σας δίνει μεγάλη ελευθερία να προσθέσετε πολύχρωμα αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, κουβέρτες και κουρτίνες. Σκεφτείτε τις επιλογές σας για κλινοσκεπάσματα, χαλιά, κουρτίνες και ταπετσαρίες επίπλων χωρίς να ξεχάσετε τα φωτιστικά.

Μόλις επιλέξετε ένα ή δύο κύρια χρώματα για το δωμάτιο, προσθέστε ποικιλία και βάθος, φέρνοντας διαφορετικές εντάσεις και τόνους. Τα λευκά έπιπλα παρέχουν μια καθαρή αντίθεση με μια έντονη επιλογή χρωμάτων τοίχου.

Σκεφτείτε το και από την άποψη της ισορροπίας. Εάν κάνετε χρήση έντονου, κορεσμένου χρώματος ή ισχυρού μοτίβου στους τοίχους ή στο κρεβάτι τότε μια ουδέτερη επίπλωση και κουρτίνες επιβάλλονται ώστε να ξεχωρίζουν χωρίς να «συντρίβουν» το δωμάτιο.

Καλό θα ήταν να δοκιμάστε το χρώμα βαφής που έχετε επιλέξει σε ένα μεγάλο κομμάτι του τοίχου, προτού καταλήξετε σε αυτό. Παρατηρήστε τον τρόπο που φαίνεται και μπορεί να αλλάξει σημαντικά με βάση τον φωτισμό του δωματίου καθώς επίσης την συμπεριφορά στο φως του ήλιου όταν εισέρχεται στο δωμάτιο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

home decor
Καλάθι αγορών
Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, συναινείτε στη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική μας απορρήτου αλλά και όρους χρήσης.
Πληκτρολογήστε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε...
Κατάστημα
Λίστα επιθυμιών
0 items Καλάθι
Συγκρίνω
Home