Κέντρο υποστήριξης

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τα φωτιστικά

Στην ango, θεωρώντας ως ύψιστο αγαθό την ασφάλεια των παιδιών, κατασκευάζουμε και διαθέτουμε απολύτως ασφαλή, παιδικά φωτιστικά από πολυπροπυλένιο, τα οποία υφίστανται κάθε χρόνο αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας από ειδικά, ευρωπαϊκά εργαστήρια, εξουσιοδοτημένα να εκδίδουν τα ανώτατα πιστοποιητικά καταλληλότητας. Αυτή η φιλοσοφία και πρακτική μας επιτρέπει να δίνουμε επαρκείς απαντήσεις εκεί που άλλοι σιωπούν. Για παράδειγμα σε κρίσιμες ερωτήσεις γονέων, όπως: Ποια είναι τα ασφαλέστερα παιδικά φωτιστικά? Πως γίνονται ασφαλή τα παιδικά φωτιστικά? Γιατί τα παιδικά φωτιστικά της ango είναι τόσο ασφαλή? Δείτε περισσότερα εδώ.

Χρησιμοποιούμε πολυπροπυλένιο, το υλικό που ανακάλυψε ο Giulio Natta, ο άνθρωπος που μοιράστηκε το βραβείο Nobel της χημείας το 1963. Ενα υλικό στο οποίο αποδίδεται σειρά από σοβαρές εγγυήσεις για την ασφάλεια των παιδιών, χωρίς μάλιστα να βλάπτεται η φύση δεδομένου ότι εκτός των άλλων είναι και ανακυκλώσιμο! Ειδικότερα:

Είναι ένας εξαιρετικός, ηλεκτρικός μονωτής. Η πολύ υψηλή μονωτική ικανότητα του καθιστά τη χρήση του ιδανική, καθώς εξαλείφεται ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας.

Είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Ως γνωστόν τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα παιδικά φωτιστικά πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, καθώς σχετίζονται στενά με διάφορα ηλεκτρικά εξαρτήματα και από τον ίδιο τον ηλεκτρισμό, κατά την παραγωγή του φωτός. Τα παιδικά μας φωτιστικά τροφοδοτούνται από λαμπτήρες LED, οπότε δεν παράγουν σημαντική θερμότητα.  Το σημείο τήξης του υλικού ανέρχεται στους 160ºC, οπότε με τη χρήση λαμπτήρα LED εξαφανίζεται κάθε πιθανότητα προκλήσης πυρκαγιάς. Στην δε εντελώς υποθετική περίπτωση πυρκαγιάς, επειδή το υλικό είναι αυτό-σβεστό, ο κίνδυνος μηδενίζεται!

Θεωρείται ένα από τα ελαφρύτερα και ελαστικότερα πλαστικά. Στην ακραία περίπτωση τυχόν πτώσης τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τόσο η ελαφρότητά τους όσο και η ελαστικότητά τους να τα κάνει απολύτως ακίνδυνα για τα παιδιά. Ταυτόχρονα, έχει ιδιαίτερα υψηλή αντοχή στις κρούσεις. Η ελαστικότητα και η υψηλή ικανότητα απορρόφησης κρούσεων το κάνουν να αντέχει οποιοδήποτε χτύπημα χωρίς να προκαλείται ζημιά στο ίδιο το υλικό.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις των καταναλωτών είναι αν τα προϊόντα στην οθόνη είναι εξίσου καλά με αυτά που θα παραλάβουν. Διαβεβαιώνουμε τους πελάτες μας αλλά και τους καταναλωτές ότι όλα τα προϊόντα μας καθώς και οι περιγραφές τους είναι πανομοιότυπα με την πραγματικότητα. Μερικές φορές μάλιστα τα προϊόντα στην οθόνη ή στον κατάλογο χάνουν σε πιστότητα από τα πραγματικά. Η περιγραφή του προϊόντος είναι πλήρης και ακριβής έτσι ώστε ο πελάτης να παραλαμβάνει πραγματικά αυτό που βλέπει στην οθόνη του δηλαδή ένα ποιοτικό προϊόν με επίκαιρες προδιαγραφές ασφαλείας.

Στην περίπτωση των φωτιστικών της ango η απάντηση είναι «ναι»! Κι αυτό γιατί τα δικά μας φωτιστικά κατασκευάζονται από  ένα είδος εξελιγμένου πλαστικού (πολυπροπυλένιο) το οποίο παρουσιάζει μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Είναι άκαυστο, άρα απόλυτα ασφαλές στη χρήση του
  • Καθαρίζεται πολύ εύκολα χωρίς κανένα κίνδυνο τυχόν ζημιάς (έναντι των υφασμάτινων ή των ξύλινων)
  • Είναι διάφανο, ώστε το φως που παράγεται να διαχέεται με λαμπρότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η απάντηση είναι όχι! Τα φωτιστικά της ango έχουν ελάχιστο βάρος, ώστε να τοποθετούνται εύκολα. Ταυτόχρονα διαθέτουν μεγάλη ελαστικότητα, σε αντίθεση με άλλα (κατασκευασμένα από ξύλο ή ύφασμα), που εμφανίζουν αχρείαστο βάρος από υλικά, τα οποία στην πράξη μειώνουν το φωτισμό ή δημιουργούν σκιές. Είναι σαφές ότι δεν προκύπτει κανένα πρακτικό όφελος από ένα βαρύ φωτιστικό!

Προφανώς! Όλα τα φωτιστικά μας είναι τεχνολογικά εξελιγμένα και κατασκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε από τα ειδικά μελετημένα, διάφανα σημεία της δομής και της στήριξης τους, το φως να διαχέεται παντού, χωρίς κανένα περιορισμό. Τα λεπτά, διάφανα τοιχώματα των φωτιστικών μας από πολυπροπυλένιο μεταφέρουν στα παιδικά δωμάτια άπλετο φως χωρίς σκιές, σε αντίθεση με τα φωτιστικά από ξύλο ή από ύφασμα. Η angο προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζονται τα παιδιά μας!

Το ενδιαφέρον των γονιών για την επιλογή του κατάλληλου φωτιστικού είναι μεγάλο και ποικίλει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Βρεφικός φωτισμός: Μπορείτε να καλωσορίσετε το μωρό σας σε ένα δωμάτιο με απαλά χρώματα και σχέδια κατάλληλα για τα πρώτα του χρόνια. Γενικό ή επιμέρους φως είναι συνήθως το ζητούμενο στη συγκεκριμένη ηλικία. Φωτιστικά που μένουν αναμμένα όλη νύκτα, ώστε να προσδίδουν σιγουριά και ασφάλεια είναι ειδικά χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη.  Στα φωτιστικά της ango παρέχεται διαχυτής φωτός για τις μικρότερες ηλικίες που και προσφέρει ομοιόμορφο φωτισμό αλλά και προστατεύει τα μάτια των μικρών παιδιών. 

Παιδικός φωτισμός: Δυνατότητα γενικού φωτισμού για όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τόσο στο διάβασμα όσο και στο παιχνίδι. Η συλλογή συμπληρώνεται με επιτραπέζια φωτιστικά κατάλληλα για φωτισμό στο γραφείο ή δίπλα στο κρεβάτι για όλες τις νυκτερινές δραστηριότητες. Τα αγόρια θα προτιμούσαν ένα «περιπετειώδες» δωμάτιο με πειρατές ή αυτοκίνητα. Τα μικρά κορίτσια θα ήθελαν να μεγαλώνουν σε μια πιο ήπια ατμόσφαιρα, που να περιβάλεται από νεράιδες, λουλούδια ή από τις πριγκίπισσες στα αγαπημένα τους παραμύθια.

Διότι γίνετε χρήση υψηλής ποιότητας υλικών

Κατ’ αρχήν διότι γίνεται χρήση υψηλής ποιότητας και φιλικών προς το περιβάλλον και την υγεία πρώτων υλών. Τα τοιχώματα των φωτιστικών είναι κατασκευασμένα από διάφανο πολυπροπυλένιο και ανεξίτηλη εκτύπωση. Τα διπλά τοιχώματα που χρησιμοποιούμε δίνουν την διάσταση βάθους αλλά και μοναδικό χαρακτήρα.   Γίνεται χρήση διάφανων σημείων στήριξης ώστε να μην κόβουν καθόλου το φως. Γίνεται χρήση τεχνολογίας εκτύπωσης στα τοιχώματα, που προσφέρει φωσφορίζοντα μέρη στο σκοτάδι προσφέροντας ένα μαγικό αποτέλεσμα ακόμα και στο σκοτάδι.

Διότι όλα τα φωτιστικά σχεδιάζονται από εξειδικευμένο τμήμα εντός της εταιρίας.

Όλα τα φωτιστικά σχεδιάζονται από εξειδικευμένο και ιδιαίτερα έμπειρο τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις νέες τάσεις της μόδας αλλά και τις ανάγκες της αγοράς.

Τα περισσότερα σχέδια παράγονται για τον σκοπό αυτό σε μικρή ποσότητα και προσφέρονται για δειγματισμό σε επιλεγμένους συνεργάτες μας αλλά και σε καταναλωτές πριν την τελική απόφαση για την μαζική παραγωγή τους, 8-12 μήνες μετά.

Διότι παράγονται στην Ευρώπη

Η χρήση της νέας τεχνολογίας εκτυπωτών 3D στο σχεδιαστήριό μας, μας επιτρέπει τόσο στην ευελιξία στις δοκιμές μας, όσο και την πραγμάτωση εντυπωσιακών σχεδίων και μοντέλων. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί το νέο τρίφωτο / πολυέλαιος που παρουσιάζουμε από το 2019

Όλα τα φωτιστικά μας παράγονται στην Ευρώπη με όλα τα ηλεκτρολογικά τους εξαρτήματα να κατασκευάζονται σε επιλεγμένα ευρωπαϊκά εργοστάσια συνεργασίας μας και ελέγχονται από τεχνικά ευρωπαϊκά τμήματα για την έκδοση πιστοποιητικών ασφάλειας και καταλληλότητας.

Προσφέρουμε πλούσια συλλογή από περιφερειακά φωτιστικά κομοδίνου, νυκτός και απλίκες ανάλογα με τη χρήση ή τoν χώρο που επιθυμούμε.

Όχι. Όλα τα φωτιστικά μας τοποθετούνται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.  Παρέχονται τα πάντα από τον γάντζο στήριξης μέχρι την κλέμα σύνδεσης.  Στα φωτιστικά οροφής συνιστάται εγκατάσταση από εξιδεικευμένο τεχνικό για μέγιστη ασφάλεια.  Ο διαχυτής φωτός στα φωτιστικά οροφής μας τοποθετείται πανεύκολα προστατεύοντας τα μάτια των παιδιών από την απευθείας επαφή μαζί τους.

Όλα τα φωτιστικά μας είναι πολύ ανθεκτικά στον χρόνο και τις δραστηριότητες των παιδιών. Είναι συσκευασμένα με κατάλληλο τρόπο ώστε φθάνοντας στον τελικό προορισμό τους να είναι πραγματικά ”του κουτιού”.

Φωτιστικά οροφής:  Διπλού τοιχώματος, διάφανο εξωτερικό τοίχωμα, διάφανα σημεία στήριξης.  Διακοσμημένη ροζέτα, διαχυτής φωτός για τις μικρές ηλικίες, φωσφορίζοντα μέρη στο σκοτάδι.

Κομοδίνου: Διπλού τοιχώματος, διάφανα σημεία στήριξης, διακόπτης επάνω στο καλώδιο, φωσφορίζοντα μέρη στο σκοτάδι.

Απλίκες τοίχου: Διπλού τοιχώματος, διάφανο εξωτερικό τοίχωμα, διαχυτής φωτός για τις μικρές ηλικίες, Τοποθέτηση με δύο τρόπους είτε απευθείας στις αναμονές του τοίχου είτε με το παρεχόμενο καλώδιο με διακόπτη. 

Κρεμαστά τρίφωτα: Διπλού τοιχώματος, διάφανα σημεία στήριξης, άπλετος φωτισμός, φωσφορίζοντα μέρη στο σκοτάδι. 

Νυκτός πρίζας: Απολύτου ασφαλείας, τεχνολογίας LED, με ενσωματωμένο διακόπτη, δυνατότητα κάθετης ή οριζόντιας τοποθέτησης ανάλογα με τις ανάγκες. 

Φτιάξαμε έναν απλό οδηγό για τον κάθε γονέα.  Διαβάστε περισσότερα εδώ.