Οδηγός φωτισμού για το παιδικό δωμάτιο

Σωστές επιλογές φωτισμού για το παιδικό - Πως να επιλέξετε φωτιστικά.

“Ο Θεός και ο ήλιος αντάμωσαν στο φως” έλεγε ο Άγγλος ποιητής Άλφρεντ Τέννυσον

Ειδικά το φως που είναι το αίτιο της όρασης, είναι το στοιχείο εκείνο που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για να αντιληφθούμε τον κόσμο.

Έχει επομένως έχει μεγάλη σημασία να επιλέγουμε και να προσαρμόζουμε τον φωτισμό σε κάθε γωνιά του δωματίου, ώστε ειδικά τα παιδιά να μπορούν να διαβάσουν, να παίξουν, να περάσουν όμορφα κάθε στιγμή της ημέρας.

Για το σκοπό αυτό παράγουμε και διαθέτουμε διαφορετικούς τύπους φωτιστικών, ικανών να καλύψουν κάθε δυνατή ανάγκη, κάθε στιγμή της ημέρας.

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός παιδικού δωματίου το είδος του φωτισμού αλλά και η διακόσμησή του, καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τη διάθεση, με την οποία βλέπει ένα παιδί τον μικρόκοσμό του.

Έτσι δημιουργήσαμε έναν οδηγό για σωστές επιλογές & είδη φωτιστικών για το παιδικό δωμάτιο.

Με τα σωστά επιλεγμένα φωτιστικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον άνεσης και ηρεμίας, που ταυτόχρονα θα μπορούσε να εξάψει και την πλούσια παιδική φαντασία.

Με λίγα λόγια, τα σωστά φωτιστικά βάζουν μικρά θεμέλια στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών, οπότε η διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου παιδικού φωτιστικού αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Στην ango κατασκευάζουμε διαφορετικούς τύπους παιδικών και νεανικών φωτιστικών, που μπορούν να συνδυαστούν ανάλογα με τις ανάγκες. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι πάντα η ασφάλεια αλλά και ο κατάλληλος, επαρκής φωτισμός.

Φωτισμός για το δωμάτιο ενός μωρού - συνθήκες ηρεμίας

Όταν μιλάμε για τον φωτισμό του δωματίου ενός μωρού, η σκέψη μας πρέπει να είναι στο πώς θα πετύχουμε έναν απαλό φωτισμό, δημιουργώντας συνθήκες ηρεμίας και περιβάλλον οπτικής χαλάρωσης. Η ango το πετυχαίνει παρέχοντας διαχυτές φωτός σε όλα τα φωτιστικά οροφής της αλλά και με φωτιστικά πρίζας κατάλληλα για χαμηλό φωτισμό.

Επιλογή & είδη φωτιστικών για τον φωτισμό ενός παιδικού δωματίου

Κρεμαστά φωτιστικά οροφής

Είναι φωτιστικά ρυθμιζόμενου ύψους, τα οποία περιλαμβάνουν αφαιρούμενο διαχύτη φωτός, που αποτρέπει την αντανάκλαση και μειώνει ή αυξάνει την ένταση του φωτός ανάλογα με τις επιθυμίες μας.

Για τα παιδικά φωτιστικά οροφής, η ango συνιστά τη χρήση λαμπτήρων LED 15W (δεν περιλαμβάνονται), που θα κάνουν το επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο επαρκές, κατάλληλο για γενικό φωτισμό σε όλες τις δραστηριότητες των παιδιών.

Τρίφωτα φωτιστικά οροφής

Αν επιθυμείτε περισσότερη ένταση φωτός, στην κατηγορία των κρεμαστών φωτιστικών, μπορείτε να επιλέξετε τα τρίφωτα. Εκτός από το ότι εγγυώνται περισσότερη ένταση φωτός, συνιστώνται για μεγαλύτερα δωμάτια. 

Μεταδίδουν τέλεια το φως σε ολόκληρο το δωμάτιο με πιο κατανεμημένο τρόπο, αποφεύγοντας τις σκιές.

Απλίκες τοίχου

Απλίκες τοίχου: Αποτελούν καλή επιλογή εξοικονόμησης χώρου στο παιδικό δωμάτιο και λειτουργούν ως συμπληρωματικός φωτισμός. Τοποθετήστε το κοντά στο παιδικό κρεβάτι ή στο προσκέφαλό του για χρήση στο διάβασμα πριν την ώρα του ύπνου.

Χρήσιμες και για τις νέες μητέρες κοντά στην αλλαξιέρα.

Επιτραπέζια παιδικά φωτιστικά

Τα παιδικά επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο στο φωτισμό αλλά και την διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Είναι κατάλληλα για συμπληρωματικό φωτισμό στο δωμάτιο, το διάβασμα ή η εκτέλεση εργασιών.

Μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε στο κομοδίνο φωτίζοντας την περιοχή του κρεβατιού, δημιουργώντας μια ζεστή και μοναδική ατμόσφαιρα.

Φωτιστικά νυκτός

Τα φωτιστικά νυκτός είναι βασική επιλογή.  Είναι επιφορτισμένα με τον ρόλο της συντροφιάς αλλά και καθησύχασης των παιδιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δημιουργήστε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον, προσκαλώντας το παιδί σας να κοιμηθεί με ασφάλεια χωρίς έγνοιες.

Τα φωτιστικά νυκτός σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση και ελευθερία κινήσεων στο δωμάτιο, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε άλλο φως, που μπορεί να τα θαμπώσει ή να τα ξυπνήσει.

Επιλέξετε τον σωστό λαμπτήρα

Για να επιλέξετε την καταλληλότερη λάμπα φωτισμού στο παιδικό δωμάτιο, πρέπει να προσέξετε τον τύπο της λάμπας και την κατάλληλη ισχύ.

Στην ango προτείνουμε τύπους λαμπτήρων LED με θερμό φως μεταξύ 8 – 10W που δεν υπερβαίνει τα 3000K –  αρκετά για να επιτύχουμε σωστό φωτισμό και ένα ευχάριστο περιβάλλον. Εάν ο σκοπός σας είναι να το χρησιμοποιήσετε για ανάγνωση ή γραφή, προτείνουμε ένα λευκό φως μεταξύ 5000 – 7000K.

Επιλέξτε τη θερμοκρασία χρώματος του λαμπτήρα

Η θερμοκρασία χρώματος είναι ένας σχετικός όρος. Δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό μέτρο της θερμοκρασίας, όπως φαίνεται στο σύμβολο βαθμολογίας του Kelvin (Κ). Ορίζεται ως η θερμοκρασία στην οποία όλη η θερμική κίνηση αντίθετα με την κλασική περιγραφή της θερμοδυναμικής σε σκούρο (μαύρο) σώμα θερμαίνεται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία. Η θερμοκρασία χρώματος μετριέται μόνο με λευκά φώτα σε όλους τους τόνους από το ζεστό στο νεκρό ή το κρύο.

Σε αυτή την αίσθηση, προτιμούμε το ζεστό φως για ένα παιδικό δωμάτιο. Προτείνουμε τη χρήση λαμπτήρων θερμοκρασίας από 2.500 έως 3.000Κ

Η ασφάλεια των παιδικών φωτιστικών της ango.

Η ασφάλεια σε όλα τα φωτιστικά μας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, όλα μας τα φωτιστικά υπόκεινται στις πιο αυστηρές δοκιμές ασφάλειας σύμφωνα με τον κανονιστικό οδηγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από τη διάθεσή τους στην αγορά. Όλες οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε επίσημο εργαστήριο που εκδίδει τα κατάλληλα πιστοποιητικά τα οποία μπορούν να παραχωρηθούν, κατόπιν αιτήματος, στους πελάτες μας.

Ελπίζουμε ότι με αυτόν τον μικρό οδηγό για σωστές επιλογές & είδη φωτιστικών για το παιδικό δωμάτιο να βοηθήσαμε να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο μας για τον φωτισμό και το χρώμα.

ango, από το 1989 πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Καλάθι αγορών
Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, συναινείτε στη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική μας απορρήτου αλλά και όρους χρήσης.
Πληκτρολογήστε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε...
Κατάστημα
Λίστα επιθυμιών
0 items Καλάθι
Συγκρίνω
Home