Πως να αναμίξετε τα χρώματα και τα μοτίβα σε ένα δωμάτιο κοριτσιών.

Παιδικό δωμάτιο

Τα μοτίβα και το χρώμα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο ποπ με ιδιαίτερο χαρακτήρα, και είναι σημεία εκκίνησης για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας ενός κοριτσιού. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, από παιχνιδιάρικες κουκίδες μέχρι τολμηρές πινελιές από εκτυπώσεις πουλιών, πεταλούδων και λουλουδιών. Ένα ή δύο μεγάλα μοτίβα, όπως ένα τυχαίο θέμα από το ζωικό βασίλειο ή ένα καρότσι σε ένα κήπο, μπορούν να εμπνεύσουν την παλέτα ολόκληρου του δωματίου.

ΧΡΩΜΑ

Εάν έχετε επιλέξει σχέδια από τις κουρτίνες ή τα κλινοσκεπάσματά σας, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων για όλο το δωμάτιο. Τραβήξτε ένα χρώμα από τα υφάσματα για να καθοδηγήσετε το χρώμα του τοίχου σας και χρησιμοποιήστε τις παραλλαγές του σε διάφορα αξεσουάρ. Ένα λούτρινο λουλούδι, για παράδειγμα, μπορεί να εμπνέει ζωγραφισμένες λωρίδες από τόνους πορφύρας ή λουλούδια με μύτες. Εάν έχετε ένα κάλυμμα παπλώματος με μια ροζ floral εκτύπωση για παράδειγμα, κάντε τις κουρτίνες των παραθύρων σε ροζ απόχρωση, ένα μαξιλάρι καθίσματος σε ροζ-λευκό καρό και τα μαξιλάρια με ροζ κουκκίδες.

Παιδικό δωμάτιο

Αν ξεκινάτε με ένα μοτίβο που έχει μια σχετικά απλή παλέτα, όπως μια εκτύπωση σε κουκκίδες λεβάντας, μπορεί να θέλετε να επεκτείνετε την παλέτα σας με τις επιλογές του τοίχου και του δαπέδου σας. Μια αντίθεση χρώματος – όπως πράσινο ή κίτρινο – μπορεί να φέρει μια νέα, παιχνιδιάρικη ενέργεια στο δωμάτιο. Θυμηθείτε ότι η χρήση ελαφρύτερων χρωμάτων – όπως λευκών, κρέμας ή κίτρινων – στους τοίχους τους κάνει να υποχωρήσουν και να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο ενώ ισχυρότερα χρώματα, όπως ένα βαθύ μοβ ή μπλε, μπορούν να φέρουν μια πιο ζεστή αίσθηση.

Παιδικό δωμάτιο

Περιορίστε τον αριθμό των μοτίβων και των χρωμάτων σε ένα δωμάτιο. Αποφασίστε σε ένα κυρίαρχο μοτίβο, όπως μια παιχνιδιάρικη εκτύπωση που φέρει ζώα ακουαρέλας και επιλέξτε μερικά συμπληρωματικά μοτίβα, όπως ένα γεωμετρικό μοτίβο. Προσθέστε ένα ή δύο στερεά χρώματα για ισορροπία. Συνδυασμένα σύνολα κλινοσκεπασμάτων σε λωρίδες ή κλασικά φύλλα είναι πάντα μια καλή αρχή.

Ανακατέψτε σχέδια διαφορετικών χρωμάτων με την ίδια ένταση, είτε πρόκειται για παστέλ, φωτεινές ή ουδέτερες. Επίσης, αλλάξτε την κλίμακα των σχεδίων. Μικρά, απλά σχέδια όπως ρίγες, κουκκίδες αναμιγνύονται καλά με ένα ύφασμα που διαθέτει μεγάλα λουλούδια.

Καλάθι αγορών
Συνεχίζοντας τη χρήση αυτού του ιστότοπου, συναινείτε στη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική μας απορρήτου αλλά και όρους χρήσης.
Πληκτρολογήστε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε...
Κατάστημα
0 Λίστα επιθυμιών
0 items Καλάθι
0 Συγκρίνω
Ο λογαριασμός μου